Terug

Volg Vandaag Inside

Bayern München krijgt ongekend pak slaag in Duitse bekertoernooi

Bayern München krijgt ongekend pak slaag in Duitse bekertoernooi

27 okt 2021, 22:45

Bayern München heeft zich geblameerd in het Duitse bekertoernooi. De twintigvoudig winnaar van het toernooi verloor in de tweede ronde met liefst 5-0 bij Borussia Mönchengladbach. De eindstand was al na 57 minuten bereikt.

Voor Bayern, dat op volle sterkte aantrad, is het de ruimste nederlaag in 43 jaar. In 1978 was Fortuna Düsseldorf met 7-1 te sterk voor de recordkampioen van Duitsland. Nooit eerder werd er zo ruim verloren in de beker.

Ramy Bensebaini en Breel Embolo waren beiden twee keer trefzeker voor Gladbach, dat al in de tweede minuut op voorsprong kwam via Kouadio Koné. Uitblinker Embolo was ook bij het eerste en derde doelpunt betrokken. De 3-0 werd gemaakt uit een strafschop.

Bayern kwam voor het eerst sinds februari 2020 niet tot scoren. Begin vorig jaar werd het 0-0 tegen RB Leipzig, dat toen nog onder leiding stond van Julian Nagelsmann. De Duitse trainer stapte deze zomer over naar Bayern, maar hij ontbrak in Mönchengladbach omdat hij besmet is geraakt met het coronavirus.

Vorig seizoen werd Bayern ook in de tweede ronde uitgeschakeld. Toen was Holstein Kiel na strafschoppen te sterk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.