Terug

Volg Vandaag Inside

Bayern München keurt 'eenzijdige communicatie' van Flick af

Bayern München keurt 'eenzijdige communicatie' van Flick af

18 apr 2021, 16:46

De clubleiding van Bayern München is niet blij met trainer Hansi Flick. De 56-jarige Duitser vertelde zaterdag na de gewonnen competitiewedstrijd tegen VfL Wolfsburg (2-3) live op tv dat hij aan het einde van het seizoen wil vertrekken. Volgens Bayern heeft hij daarmee de afspraken geschonden.

In een verklaring meldt de clubleiding dat Flick eerder had beloofd om zijn vertrekwens voorlopig intern te houden, om de voorbereiding op de wedstrijden tegen Wolfsburg, Bayer Leverkusen en FSV Mainz 05 niet te verstoren. Beide partijen zouden na het duel met Mainz op 24 april weer in gesprek gaan. "Bayern keurt de eenzijdige communicatie van Hansi Flick af en zet de besprekingen zoals afgesproken na de wedstrijd tegen Mainz voort", meldt het bestuur. Bayern heeft dan een week vrij.

Flick ligt nog tot de zomer van 2023 vast in München. Hij is nadrukkelijk in beeld om Joachim Löw na het EK van komende zomer op te volgen als bondscoach van Duitsland. Flick wil niet zeggen waarom hij weg wil, maar volgens Duitse media komt dat vooral vanwege een verstoorde verhouding met Hasan Salihamidzic. De trainer en de technisch directeur zouden niet op één lijn zitten wat betreft het spelersbeleid.

Vijf speelrondes voor het einde van het seizoen heeft Bayern aan kop van de Bundesliga 7 punten voorsprong op RB Leipzig. Titelprolongatie lijkt een kwestie van tijd. Afgelopen week werd de ploeg van Flick als titelverdediger uitgeschakeld door Paris Saint-Germain in de kwartfinales van de Champions League.

In Duitsland wordt al druk gespeculeerd over de opvolging van Flick. Julian Nagelsmann, de 33-jarige trainer van Leipzig, wordt gezien als de belangrijkste kandidaat. Ook Mark van Bommel, oud-speler van Bayern, en Ajax-trainer Erik ten Hag worden genoemd. Ten Hag werkte tussen 2013 en 2015 bij Bayern als trainer van het tweede elftal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.