Terug

Volg Vandaag Inside

Bayern München grijpt koppositie met late zege op Leverkusen

Bayern München grijpt koppositie met late zege op Leverkusen

19 dec 2020, 21:37

Bayern München heeft de koppositie in de Bundesliga overgenomen van Bayer Leverkusen, door de ploeg van trainer Peter Bosz in een onderling duel te verslaan. De topper in de Duitse competitie eindigde in 1-2. Spits Robert Lewandowski besliste het duel met een doelpunt diep in blessuretijd. De regerend landskampioen heeft nu een voorsprong van 2 punten op achtervolgers Leverkusen en RB Leipzig, dat zaterdagmiddag gelijkspeelde (0-0) tegen 1. FC Köln.

In de eerste helft was de thuisploeg veel sterker dan Bayern. De rust brak niettemin aan bij een gelijke stand (1-1) . Patrik Schick had Leverkusen met een fraaie volley aan de voorsprong geholpen. Maar vlak voor de pauze kwam Bayern uit het niets langszij via Lewandowski, die donderdag door de FIFA tot wereldvoetballer van het jaar werd uitgeroepen.

Na rust waren de rollen omgedraaid en waren de grootste mogelijkheden voor de ploeg van trainer Hansi Flick. Diep in blessuretijd strafte Lewandowski geklungel in de defensie af met een schot dat van richting werd veranderd.

De ploeg van trainer Bosz is naast de koppositie nu ook de ongeslagen status in de Bundesliga kwijt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.