Bayern loopt in op koploper Dortmund

27 okt 2018, 19:37

MAINZ (ANP) - Bayen München is koploper Borussia Dortmund in de Duitse voetbalcompetitie tot op twee punten genaderd. De titelverdediger won het duel bij FSV Mainz met 2-1 en zag concurrent Dortmund niet verder komen dan 2-2 tegen Hertha BSC. De ploeg van Lucien Favre gaf in eigen huis een 2-1-voorsprong weg door een late strafschop voor de Berlijners.

Bayern, dat speelde zonder de geschorste Arjen Robben, kwam in de eerste helft op voorsprong via Leon Goretzka. Jean-Paul Boëtius bracht Mainz met zijn eerste treffer in Duitse dienst op gelijke hoogte. Thiago bezorgde Bayern alsnog de zege.

Jadon Sancho leek Dortmund aan drie punten te helpen. De jonge Brit zorgde voor beide doelpunten van de koploper. Hertha, met Karim Rekik in de basis en Javairo Dilrosun als invaller, kwam beide keren terug via oud-Feyenoorder Salomon Kalou. De aanvaller uit Ivoorkust schoot in blessuretijd de strafschop langs doelman Roman Bürki.