Terug

Volg Vandaag Inside

Bayern kampioen na schitterend afscheid Robben en Ribéry

Bayern kampioen na schitterend afscheid Robben en Ribéry

18 mei 2019, 19:27

Arjen Robben heeft met een landstitel afscheid genomen bij Bayern München. De 35-jarige aanvaller mocht na ruim een uur invallen tijdens de gewonnen kampioenswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt (5-1). Hij maakte het vijfde en laatste doelpunt van zijn ploeg. Robben vierde zijn treffer uitzinnig van vreugde.

Robben werd voor de achtste keer kampioen met de club waarvoor hij de laatste tien jaar uitkwam. Het is nog onbekend hoe de toekomst van de voormalige aanvoerder van het Nederlands elftal uitziet. Hij houdt voorlopig alle opties open.

Bayern München verzekerde zich op de laatste speeldag van de Bundesliga van de zevende landstitel op rij. Ook Franck Ribéry zwaaide af bij de grootmacht uit Beieren. De Fransman deed dat met een negende landstitel. Bayern München dankte de zege aan doelpunten van Kingsley Coman, David Alaba, Renato Sanchez, Ribéry en dus Robben. Sébastien Haller maakte gelijk voor Eintracht Frankfurt, waar Jonathan de Guzman een basisplaats had en Jetro Willems ontbrak.

Robben en Ribéry speelden hun laatste thuiswedstrijd voor Bayern München. Volgende week spelen ze nog de bekerfinale tegen RB Leipzig.

Bekijk hier het doelpunt van Ribéry (4-1):

Bekijk hier het doelpunt van Robben (5-1):

Bekijk hier de staande ovatie voor Robben bij zijn invalbeurt:

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.