Terug

Volg Vandaag Inside

Bayern heeft nog één overwinning nodig voor 31e landstitel

Bayern heeft nog één overwinning nodig voor 31e landstitel

20 apr 2021, 22:27

Bayern München heeft na een overwinning op Bayer Leverkusen nog maar één zege nodig om de 31e landstitel te veroveren. Bayern was op eigen veld met 2-0 te sterk voor Bayer Leverkusen. De eindstand was al na een kwartier bereikt.

Eric Maxim Choupo-Moting bracht Bayern al in de zevende minuut aan de leiding en Joshua Kimmich maakte er al in de dertiende minuut 2-0 van.

Bayern staat nu 10 punten los van concurrent RB Leipzig, dat zich eerder op de avond had laten verrassen door 1. FC Köln (2-1).

Zaterdag wacht Bayern de uitwedstrijd tegen Mainz 05. Robert Lewandowski wil woensdag de trainingen hervatten bij Bayern om die kampioenswedstrijd mee te maken. "Het plan is om dit weekend weer te spelen", zei de Pool op de website van de Duitse Rekordmeister.

"Ik weet niet of ik het ga redden. Ik hoop tenminste dat ik mijn niveau kan laten zien vanaf de eerste minuut dat ik op het veld sta, mijn beste niveau kan halen en doelpunten kan maken."

Lewandowski maakt jacht op het doelpuntenrecord van Gerd Müller, die 40 doelpunten in één seizoen maakte. De Pool, die een aantal weken langs de kant stond met een knieblessure, staat op 35 goals.

Bayern kan de negende landstitel op een rij veroveren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.