Terug

Volg Vandaag Inside

Bayern en Liverpool akkoord over Thiago

Bayern en Liverpool akkoord over Thiago

17 sep 2020, 16:29

Karl-Heinz Rummenigge, de voorzitter van Bayern München, heeft bevestigd dat zijn club een akkoord heeft bereikt met Liverpool over de transfer van Thiago Alcantara. Het was al bekend dat de toekomst van de Spaanse middenvelder niet in München zou liggen.

'Ik kan bevestigen dat FC Bayern het eindelijk eens is met Liverpool', zei Rummenigge tegen het Duitse dagblad Bild. 'Het was Thiago's grote wens om voor het einde van zijn carrière nog een nieuwe uitdaging aan te gaan.' Thiago kwam in 2013 over van FC Barcelona, waar hij de jeugdopleiding doorliep.

'Een fantastische speler en wij zijn bereid aan bijna al zijn eisen te voldoen', meldde Rummenigge begin juli al. 'Maar het ziet er naar uit dat hij andere plannen heeft.'

Volgens diverse media liep de overgang van Thiago vertraging op door de onzekerheid over de toekomst van Liverpool-middenvelder Georginio Wijnaldum.

Naar verluidt betaalt Bayern zo'n 22 miljoen euro voor Thiago. Trainer Hansi Flick heeft al afscheid van Thiago genomen. 'Thiago is een uitzonderlijke speler die hier zeven enorm succesvolle jaren heeft doorgebracht", aldus Flick. "Hij is een geweldig persoon en een uitstekende professional. Het was erg emotioneel vandaag toen hij afscheid nam van ons allemaal.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.