Terug

Volg Vandaag Inside

Bayern definitief zonder Robben tegen Ajax

Bayern definitief zonder Robben tegen Ajax

11 dec 2018, 09:50

MÜNCHEN (ANP) - Arjen Robben behoort definitief niet tot de selectie van Bayern München voor de afsluitende groepswedstrijd woensdagavond tegen Ajax in de Champions League. De 34-jarige vleugelspits ondervindt te veel hinder van een bovenbeenblessure. Hij maakte op maandag nog een klein voorbehoud ten aanzien van zijn absentie. De Duitse kampioen bevestigde een dag later echter dat Robben niet tot de wedstrijdselectie behoort voor het duel in Amsterdam.

De oud-international, bezig aan zijn laatste jaar bij Bayern, kwam eind november voor het laatst in actie. In de Champions League tegen Benfica maakte hij toen twee fraaie doelpunten (5-1). ,,Ik heb toen echt een heerlijke wedstrijd gespeeld, maar daarna begon ik steeds meer klachten te krijgen.'' De oorzaak is een tik op een zenuw in zijn bovenbeen.

Robben had zich juist zo verheugd op het duel met de Amsterdammers. In de thuiswedstrijd tegen Ajax (1-1) werd hij na een uur gewisseld.

Zowel Bayern als Ajax is al zeker van een plek in de achtste finales. Inzet van het duel is alleen de eerste plaats in de groep.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.