Terug

Volg Vandaag Inside

Bayern-coach niet blij Supercup in 'coronagebied'

Bayern-coach niet blij Supercup in 'coronagebied'

19 sep 2020, 13:17

Bayern München-trainer Hansi Flick is ontstemd over het besluit van de Europese voetbalbond UEFA om de Europese Supercup te houden in Boedapest. Volgens de trainer van de Champions League-winnaar is de Hongaarse hoofdstad risicogebied voor het coronavirus. 'Dat snap ik helemaal niet, Maar wij zijn niet degenen die de beslissingen nemen', zei de coach na de 8-0-zege van zijn ploeg op Schalke 04.

Het Robert Koch Instituut, de Duitse equivalent van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft Boedapest afgelopen woensdag vanwege het stijgende aantal besmettingen op de lijst van risicogebieden gezet. De UEFA houdt tot nu toe aan de plannen vast om de Supercup tussen Bayern en Europa-League-winnaar Sevilla aanstaande donderdag in de Puskas Arena in de hoofdstad te spelen voor een beperkt publiek. Bij het duel zou 30 procent van de stadioncapaciteit van 67.000 kunnen worden gebruikt. Beide clubs hebben 3000 kaarten tot hun beschikking gekregen.

Flick wil zich verder niet met het besluit bemoeien en zich op de sportieve zaken richten. 'We willen proberen om daar te winnen en de volgende prijs te pakken. Dat zou een mooie afronding van het seizoen betekenen. Al het andere hebben we niet in de hand. Ik heb er verder alles over gezegd', aldus Flick tegen de Duitse media.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.