Terug

Volg Vandaag Inside

Bayern-coach Kovac bewondert klimaatactiviste Thunberg

Bayern-coach Kovac bewondert klimaatactiviste Thunberg

30 sep 2019, 10:40

Niko Kovac, de coach van Bayern München, is onder de indruk van Greta Thunberg. De 16-jarige Zweedse scholiere is inmiddels de bekendste klimaatactiviste ter wereld. "Ik bewonder wat ze zich op deze leeftijd op de hals haalt", zegt Kovac in een interview met Welt am Sontag. "Ze verkondigt haar mening voor de belangrijkste regeringsleiders, daarvoor heb ik enorm veel respect."

Thunberg hield onlangs een emotionele speech op de VN-klimaattop in New York.

Volgens Kovac is de opwarming van de aarde een probleem dat iedereen aangaat. "En dus moet ook iedereen een bijdrage leveren zodat het in de toekomst beter gaat met onze planeet." De trainer van Bayern zegt vaak de auto thuis te laten, zijn gezin koopt geen plastic flessen meer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.