Terug

Volg Vandaag Inside

Bayern-coach Flick: 'Een historische prestatie'

Bayern-coach Flick: 'Een historische prestatie'

11 feb 2021, 23:39

Bayern München heeft met het winnen van zes titels in één seizoen een historische prestatie geleverd. Dat zei trainer Hansi Flick die zijn ploeg in de finale van het WK voor clubteams had zien winnen van het Mexicaanse Tigres. "Ook voor een succesvolle club als Bayern is dit met zekerheid het beste seizoen ooit", meende de coach. "De jongens hebben geschiedenis geschreven."

Het duel in het Qatarese Al Rayyan eindigde in een zuinige 1-0. "Maar we hebben uitstekend gespeeld. De overwinning is nooit in gevaar gekomen. Ik ben trots op de ploeg", aldus Flick.

Aanvaller Robert Lewandowski, die in de halve finale twee doelpunten maakte tegen Al Ahly, sprak van een "sixpack". Bayern München won achtereenvolgens de 'dubbel' in eigen land (landstitel en beker), de Champions League, de Duitse en Europese Supercup en nu dus de wereldtitel. "Zes titels op rij, het is een enorm succes. Dit zal niet gauw worden vergeten. Het is jammer dat Thomas (Müller) dit niet mocht meemaken. Ik hoop dat hij snel terug is."

Müller moest op de dag van de finale in quarantaine vanwege een coronabesmetting. "We hebben de prijs ook voor hem gewonnen", zei international Joshua Kimmich.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.