Terug

Volg Vandaag Inside

Baumgartl openhartig over strijd tegen kanker: 'Ik praat veel met Haller'

Baumgartl openhartig over strijd tegen kanker: 'Ik praat veel met Haller'

11 aug 2022, 17:45

Timo Baumgartl is druk bezig met zijn herstel van teelbalkanker. De oud-PSV'er keerde onlangs terug op het trainingsveld van 1. FC Union Berlin en hoopt snel weer bij de groep terug te keren.

Tijdens een persconferentie is Baumgartl erg openhartig over zijn ziekteverloop: "Kanker is in het begin een moeilijk woord", vertelt de 26-jarige Duitser. "Het is de associatie met sterfelijkheid. Je krijgt een diagnose en krijgt daarna een somber gevoel. Het is in het begin moeilijk te accepteren. Ik heb wel geprobeerd het met humor te doen. Dat past het beste bij mijn persoonlijkheid. Maar je kijk op het leven verandert wel."

Baumgartl is bewust erg open over het herstel van zijn ziekte. "Als voetballer ben ik een rolmodel. Het is belangrijk om te laten zien dat zo'n ziekte ook vooral jonge mensen treft", zegt de centrale verdediger. "Ik had het geluk dat het bij een medische keuring gevonden werd. Daardoor werd het in een vroeg stadium ontdekt. Veel mensen stuurden me berichten toen ik het openbaarde. Daarna heb ik besloten om me als ambassadeur voor kinderen in Stuttgart met dezelfde problemen op te werpen."

Naast dat Baumgartl hard werkt aan zijn eigen herstel, praat hij ook veel met Borussia Dortmund-spits Sebastien Haller. De Ivoriaanse spits werd onlangs ook gediagnosticeerd met teelbalkanker en zal chemotherapie moeten ondergaan. "Ik spreek hem nu regelmatig. Ik probeer hem tips te geven. Dingen die overbodig zijn, dingen die hij kan laten schieten of zaken die juist nodig zijn. Hij is emotioneel geweest", aldus Baumgartl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.