Terug

Volg Vandaag Inside

Bassey op tijd fit voor uitduel van Ajax met Liverpool

Bassey op tijd fit voor uitduel van Ajax met Liverpool

12 sep 2022, 18:44

Calvin Bassey kan dinsdagavond voor Ajax uitkomen tijdens de uitwedstrijd tegen Liverpool in de Champions League. De 22-jarige verdediger heeft geen last meer van de enkelblessure die hij zaterdag opliep in de slotfase van het gewonnen thuisduel met sc Heerenveen (5-0).

Trainer Alfred Schreuder beschikt over een zo goed als fitte selectie. Alleen voor Owen Wijndal komt de kraker op een uitverkocht Anfield nog te vroeg. De linksback is de weg terug van een enkelblessure. Schreuder wilde tijdens de afsluitende persconferentie op Anfield zijn basisformatie niet prijsgeven. De verwachting is dat Steven Berghuis en Mohammed Kudus aan de aftrap verschijnen en Brian Brobbey en Davy Klaassen moeten hopen op een invalbeurt.

Ajax opende woensdag de groepsfase van de Champions League met een zege op Rangers FC (4-0), terwijl Liverpool hard onderuit ging bij Napoli (4-1). Trainer Jürgen Klopp mist al vroeg in het seizoen veel geblesseerde spelers. Andrew Robertson is in de aanloop naar het duel met Ajax afgehaakt met een knieblessure. Ook voor de geblesseerde Ibrahima Konaté, Alex Oxlade-Chamberlain, Curtis Jones, Naby Keïta en Jordan Henderson komt de tweede groepswedstrijd te vroeg.

Thiago Alcántara is klaar voor een rentree in de basisformatie van Liverpool. De Spanjaard maakte vorige week als invaller zijn rentree tijdens het verloren uitduel met Napoli. Trainer Jürgen Klopp kan ook weer een beroep doen op de van een blessure herstelde Fábio Carvalho.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.