Terug

Volg Vandaag Inside

Bassey komt 'grootheid' tegen bij Ajax: 'Ik speelde met hem op de PlayStation'

Bassey komt 'grootheid' tegen bij Ajax: 'Ik speelde met hem op de PlayStation'

21 juli 2022, 12:51

Calvin Bassey hoefde niet lang na te denken toen Ajax zich voor hem meldde. De 22-jarige verdediger, die voor vijf jaar heeft getekend in Amsterdam, is dolgelukkig om speler van Ajax te zijn.

"Pas nu begint het tot me door te dringen", vertelt Bassey, die voor 23 miljoen overkomt van Rangers, in zijn eerste interview met het clubkanaal van Ajax. "Het is ongelooflijk dat een club met de status en grootsheid van Ajax mij in het vizier had. Het voelde niet echt, maar nu wordt het een beetje echt omdat ik het shirt zie. Het is een genoegen om hier te zijn."

De overstap naar Ajax is een droom die uitkomt. "Als kind droom je ervan om voor een van de grootste clubs ter wereld te spelen. Je wilt in de Champions League spelen, prijzen winnen. Ajax speelt in de Champions League en wint prijzen. Ze hebben een rijke geschiedenis", weet Bassey. "Toen ik gebeld werd, hoefde ik niet twee keer na te denken."

Klaas-Jan Huntelaar, een van de twee opvolgers van de vertrokken directeur voetbalzaken Marc Overmars, had een belangrijk aandeel in de komst van Bassey. "Ik speelde met Huntelaar nog op de PlayStation", lacht de verdediger. "Om hem in het echt te zien was overweldigend. Het geeft een geweldig gevoel dat iemand die zelf zo'n grootheid was, vertelt interesse in jou te hebben. Hij is een goede vent", aldus de opvolger van Lisandro Martínez. "Ik merk hoeveel liefde hij heeft voor de club. Hij komt steeds terug bij Ajax. Dat betekent dat het een soort familie is en daarom bij zoveel mensen in het hart zit."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.