Terug

Volg Vandaag Inside

‘Bassey kan één van de betere verdedigers van Nederland worden, misschien wel van Europa’

‘Bassey kan één van de betere verdedigers van Nederland worden, misschien wel van Europa’

6 mrt 2023, 11:02

Oud Ajax-speler Sonny Silooy heeft dit weekend genoten van Calvin Bassey. De verdediger, die tegen NEC werd verkozen tot man van de wedstrijd, is door Silooy opgenomen in zijn Telesport elftal van de week.

“Bassey heeft bij Ajax nu eindelijk zijn plekje weten te vinden”, schrijft Silooy. “Hij weet, en dat is hem nu waarschijnlijk wel duidelijk gemaakt, dat hij een bal moet afpakken en inspelen. Dan kan hij één van de betere verdedigers worden van Nederland, laten we daar mee beginnen, maar misschien wel van Europa.”

Toch heeft de sterke verdediger nog genoeg te leren, stelt de 59-jarige oud-voetballer. “Hij is centraal natuurlijk veel beter dan aan de linkerkant, waar hij ook speelde toen Ajax niet in de beste periode zat. Hij moet nog leren eerder vooruit te kijken wanneer het gevaar dreigt.”

Ook Jurriën Timber, die tegen NEC met Bassey centraal achterin stond, verdient volgens Silooy een plekje in het elftal van de week. “Hij is de laatste weken weer echt op dreef. Hij eindigde op een gegeven moment op de achterlijn van NEC en dat kan weer, want de restverdediging is inmiddels veel beter geregeld bij Ajax.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.