Terug

Volg Vandaag Inside

Bas Nijhuis wil dat Björn Kuipers langer doorgaat: 'Hij kan niet nu stoppen'

Bas Nijhuis wil dat Björn Kuipers langer doorgaat: 'Hij kan niet nu stoppen'

15 apr 2020, 11:32

Scheidsrechters Bas Nijhuis, Björn Kuipers en Kevin Blom waren vanavond te gast bij OP1. De drie arbiters voor wie het werk ook stilligt vanwege de coronacrisis hebben nu een hele andere invulling van de dag, maar zitten alles behalve stil.

Zoals we weten brengt vriend van de show Bas Nijhuis zijn tijd vooral door op het platteland. Boer Bas verkoopt nu voornamelijk eieren langs de weg bij zijn boerderij om nog wat schamele inkomsten binnen te harken. Scheidsrechters leven normaal gesproken namelijk vooral van wedstrijdpremies, dus geen voetbal betekent geen inkomsten. Gelukkig heeft Bas ook zijn bakkerij nog.

Scheidsrechter Kevin Blom werkt deze dagen als bezorger bij een kebabzaak van een goede vriend. Dit doet de scheidsrechter met een doel om geld in te zamelen voor voedselbanken en voor mensen die het lastig hebben tijdens deze crisistijd.

Scheidsrechter Björn Kuipers doet wat hij eigenlijk altijd al deed, namelijk het runnen van twee supermarkten. De internationale topscheidsrechter heeft nu meer tijd voor zijn familiebedrijf en is daar dan ook veel te vinden deze dagen.

Kuipers zou dit jaar eigenlijk zijn laatste grote eindtoernooi fluiten op het EK 2020. Nu het EK vanwege de coronacrisis met een jaar verschoven is naar 2021, weet Kuipers nog niet of hij doorgaat met fluiten op het internationale podium. Volgens Kuipers hangt het van meerdere factoren af, onder andere fitheid en motivatie zijn belangrijk. Als die factoren goed zijn, dan wil de scheidsrechter volgend jaar nog wel fluiten.

Bas pleit op zijn beurt voor het doorgaan van Kuipers. 'Een man met zo'n staat van dienst, kan niet nu stoppen', laat Bas weten. 'Je staat misschien wel in de top twee van beste scheidsrechters en je maakt grote kans om de finale te fluiten. Dan kan je niet nu stoppen vind ik persoonlijk. Je moet gewoon nog een jaar doorgaan', aldus Bas naar collega Kuipers aan de overkant van de tafel.

Eerder sprak Hélène via Facetime met Kevin Blom. Toen vertelde de scheidsrechter hoe Johan Derksen hem de kneepjes van het scheidsrechtersvak heeft geleerd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.