Terug

Volg Vandaag Inside

Bas Nijhuis legt uit waarom er zoveel extra speeltijd wordt toegekend op WK in Qatar

Bas Nijhuis legt uit waarom er zoveel extra speeltijd wordt toegekend op WK in Qatar

22 nov 2022, 00:00

Tijdens de eerste zes wedstrijden van het WK in Qatar kwamen er maar liefst 98 minuten blessuretijd bij, ruim een volledige extra wedstrijd. Scheidsrechter Bas Nijhuis legt uit in gesprek met FHM waarom er zoveel extra speeltijd wordt toegekend.

Volgens Nijhuis wil de FIFA vooral af van het spelbederf tijdens de wedstrijden. "We hebben natuurlijk geen zuivere speeltijd, maar de FIFA wil wel die kant op. Daarom gaan ze alles bijtrekken", zegt Bas. "Dat betekent dat na gewone wisselmomenten en de VAR-checks, nu ook de momenten erbij komen wanneer de bal langer weg is en het allemaal wat langer duurt. Dat gaan de scheidsrechters nu bijhouden, waardoor je standaard 8 á 9 minuten erbij krijgt."

Oranje besliste in de 10 minuten blessuretijd de ontmoeting met Senegal via een doelpunt van invaller Davy Klaassen (2-0). "Daar kwamen ook 8 minuten bij en dan denk je fluit gewoon af", vervolgt Bas. "Maar nee, in die 8 minuten kan er misschien wel iemand op de grond liggen, dus dat tellen ze er gewoon bij. En dan kom je inderdaad op 10 minuten en dat is even wennen."

Tot slot geeft Bas aan dat de FIFA ook nog instructies heeft meegegeven om de smaakmakers van een wedstrijd te beschermen. "Dat is echt een opdracht geweest aan alle scheidsrechters. Spelers die acties na acties maken en het publiek vermaken, maar uiteindelijk onderuit worden gezaagd. Dat wil de FIFA niet, dus dan maar harder optreden en geel geven", aldus Bas.

Bas Nijhuis moest Wilfred Genee In de Wandelgangen, een online rubriek van Vandaag Inside, kalmeren na de eerste uitzending van De Oranjewinter. Bekijk het in de video hieronder.

Bas kalmeert Wilfred na eerste uitzending De Oranjewinter: 'Rustig!'
5:36
Bas kalmeert Wilfred na eerste uitzending De Oranjewinter: 'Rustig!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.