Terug

Volg Vandaag Inside

Bas Nijhuis hoort opmerkelijk nieuws uit scheidsrechtersland: 'Ik sta hier echt van te kijken!'

Bas Nijhuis hoort opmerkelijk nieuws uit scheidsrechtersland: 'Ik sta hier echt van te kijken!'

10 nov 2022, 11:15

Scheidsrechters bij voetbalvereniging Hulsel moeten zachter gaan fluiten, zo meldde het Eindhovens Dagblad woensdag, omdat bewoners van nieuwbouwhuizen vlakbij de voetbalvelden er anders te veel last van hebben. Een goede reden voor De Veronica Ochtendshow: Ook Goeiemorgen van Radio Veronica om eens te bellen met fluitspecialist Bas Nijhuis.

"Ik heb dit echt nog nooit eerder gehoord," reageert Bas Nijhuis op het nieuws. "Ik sta hier echt van te kijken! Ik ken het niet, ik heb dit nog nooit eerder gehoord. Nou moet ik zeggen dat er ook niet zoveel mensen klagen dat ik te hard fluit, omdat ik niet zo heel veel fluit," grapt de scheidsrechter.

"Ik moet wel zeggen: scheidsrechters hebben allemaal andere fluiten tegenwoordig," vervolgt Bas. "In het verleden had vaak iedereen een fluit met zo'n balletje erin. Dat is tegenwoordig al niet meer. Dat was echt een heel hol geluid. Nu gaan ze veel over op de FOX40, maar op eindtoernooien als het EK gebruiken ze veel de Valkeen, dat is echt een hele schelle fluit. En amateurscheidsrechters kijken veel naar: wat gebruiken ze in het betaald voetbal? En dan nemen ze misschien zo'n Valkeen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.