Terug

Volg Vandaag Inside

Bas Nijhuis heeft spijt van carrièrekeuze: 'Achteraf had ik het anders gedaan'

Bas Nijhuis heeft spijt van carrièrekeuze: 'Achteraf had ik het anders gedaan'

3 sep 2022, 23:45

Bas Nijhuis maakte afgelopen jaren faam als voetbalscheidsrechter in het Nederlandse voetbal, maar had tóch liever een ander beroep uitgeoefend. Dat stelt de vriend van de show in het RTV Oost-programma Roots.

In de serie vertelt Bas over zijn jeugd in Enschede. Zo bezoekt hij onder meer zijn ouderlijk huis. Eén plek is voor de arbiter extra speciaal, zo vertelt de arbiter. Niet het voetbalveld van zijn amateurvereniging Vogido, maar de kinderboerderij in het centrum van Enschede: "Lekker hé? Heerlijk plekje. Ik liep hier als kleine jongen al, dus ik heb alles hier wel zien veranderen", zegt Bas, die tegenwoordig voorzitter is van de kinderboerderij.

"Na school ging de rest met elkaar voetballen op straat of op het plein en ik ging dan als een gek hier naartoe. Dus dan was ik hier ook gewoon weer alleen. Wat dat betreft was ik best wel een einzelgänger. Sowieso wel een buitenbeentje. Ik trok wel m'n eigen plan en ging niet met de groep mee."

De leidsman - die geregeld zijn opwachting maakt in Vandaag Inside - heeft dan ook een speciaal gevoel voor het boerenleven en dieren. Bas woont zelf aan de rand van Enschede en houdt als 'parttime boer' enkele boerderijdieren. Zou hij dit beroep niet fulltime willen doen?

"Het lijkt mij geweldig als je 's morgens in je melkveestal loopt en je dieren ziet waarmee je elke dag werkt. Dat lijkt mij écht een fantastisch beroep. Dus dat zou ik héél erg leuk vinden om te doen... Nou, misschien had ik het wel moeten doen. Daar heb ik wel spijt van. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken als voetbalscheidsrechter. Dus het is allemaal goed terecht gekomen, maar achteraf had ik het wel anders gedaan", besluit Bas.

Onlangs was Bas nog te gast in Vandaag Inside, waar ondermeer zijn aankomende huwelijk werd besproken. Bekijk het fragment hieronder.

Moeten we ons zorgen maken om Bas Nijhuis?
1:16
Moeten we ons zorgen maken om Bas Nijhuis?

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.