Terug

Volg Vandaag Inside

Bas Nijhuis begrijpt collega-scheidsrechters niet: 'Wees een kerel'

Bas Nijhuis begrijpt collega-scheidsrechters niet: 'Wees een kerel'

11 dec 2021, 12:55

Bas Nijhuis heeft in een interview met het AD uitgehaald naar enkele collega-scheidsrechters. De leidsman uit Enschede baalt ervan dat collega's achter zijn rug om praten met de UEFA en anoniem reageren in de media. In Veronica Inside maakte de leidsman daarom bekend dat hij stopt met het fluiten van Europese wedstrijden.

'Ik snap heus dat mensen soms denken: och, daar heb je hem weer. Dat roep ik over mezelf af', reflecteert Nijhuis. 'Het is net als met de wijze waarop ik fluit. Veel spelers zeggen: lekker, Bas, dat je veel laat doorgaan. Als je dan wél een keer fluit voor een discutabele penalty, krijg je de boemerang dubbel zo hard terug.'

De vriend van de show komt vervolgens terug op het klik-incident. Een collega zou bij de UEFA gemeld hebben dat Nijhuis meerdere optredens had in De Oranjezomer. 'Ik ga niet op onderzoek uit, hoor. Maar triest is het wel, dat er blijkbaar collega's zijn die klikken. Laf ook. Typerend is het voor ons - laat ik het zo zeggen - dynamische scheidsrechterswereldje. Alleen laat ik me daardoor niet het plezier ontnemen. Ik wil nog jaren fluiten in Nederland', aldus de Enschedeër strijdvaardig.

Naast het 'klikken' van collega's hekelt Nijhuis ook anonieme bijdrages in de media. 'Laatst werd ik door een krant gebeld met de vraag of ik iets over Van Egmond wilde zeggen. Ik zei: ja, op één voorwaarde: dat het on the record kan. Een dag later lees ik dat ik de enige scheidsrechter ben die er met naam en toenaam in staat. De rest wilde alleen anoniem reageren. Ik begrijp dat niet. Zeg het gewoon als je het ergens niet mee eens bent, wees een kerel. Botsen mag, hè. Dat doe ook ik heus weleens met Dick. Alleen: wel met open vizier', besluit de scheidsrechter.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.