Terug

Volg Vandaag Inside

Bas mist voetbal: 'Ik verlang zelfs weer naar het gezeik'

Bas mist voetbal: 'Ik verlang zelfs weer naar het gezeik'

2 apr 2020, 12:35

Niet alleen de spelers van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zitten stil tijdens de barre tijden van het coronavirus. Ook is het voor de scheidsrechters allemaal anders deze periode. Vriend van de show Bas Nijhuis vertelt aan het AD hoe zijn leven eruit ziet tijdens de coronacrisis.

De komende tijd is Bas niet te zien op het voetbalveld. In plaats daarvan loopt hij tussen de geiten en schapen op de kinderboerderij in Enschede. Hij zit in het bestuur en is daar regelmatig te vinden: 'Geregeld ga ik er naartoe om eten te geven en om er schoon te maken. Daar heb ik nu lekker de tijd voor. Je kan de dieren niet laten zitten, hè.'

De favoriete scheidsrechter van Johan verveelt zich geen moment. Bas heeft zelf namelijk ook nog een aantal dieren en een groot stuk land: 'Ik rijd daar veel met de trekker over. Om zes uur ‘s avonds ben ik kapot. Het erf is nog nooit zo strak geweest als nu. Nijhuis bezit bovendien ook nog een bakkerij, die nog gewoon open is. Al is het wel minder druk, omdat mensen nu sneller alles bij de supermarkt kopen.'

Het enige lichtpuntje in de tijden van corona voor Bas is, dat hij nu elke maandag 'lekker' wakker wordt: 'Op maandag word ik nu eindelijk weer lekker wakker. Niet met het gevoel dat overal waar je die ochtend komt meteen je kop er wordt afgehakt, over een beslissing van het weekeinde.'

Toch gaat hij zelfs het gezeik en de kritiek wel een beetje missen: 'Nu het alweer een paar weken duurt, verlang ik zelfs weer naar het gezeik. Want dat zou betekenen dat alles weer normaal is,' vertelt hij aan het AD.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.