Terug

Volg Vandaag Inside

Bas: 'Eredivisie uitspelen met penalty's? Superidee, dan hoef ik niet zoveel te lopen!'

Bas: 'Eredivisie uitspelen met penalty's? Superidee, dan hoef ik niet zoveel te lopen!'

1 mei 2020, 01:34

Op het Youtube-kanaal van Bureau Sport stellen Frank Evenblij en Erik Dijkstra aan Bas Nijhuis voor om de Eredivisie alsnog uit te spelen, maar dan met penalty's. Bas ziet dat wel zitten: 'Goed idee, dan hoef ik niet zoveel te lopen!'

Evenblij en Dijkstra leggen hun plan uit: 'Eén speler van de ene club en één speler van de andere club, plus de keepers. De speler neemt vijf penalty's en je kunt op die manier ook anderhalve meter afstand houden. Jij kunt het fluiten, Bas! En wij kunnen het analyseren en voorbeschouwen. We volgen gewoon het resterende speelschema.'

Maar Evenblij geeft aan dat de conditie van Bas alsnog wel in orde moet zijn. Bas antwoordt: 'Ik deed de achterklep van mijn auto open en m'n tas lag er nog hetzelfde bij als zes weken geleden', moest de vriend van de show toch wel lachend toegeven.

In ieder geval ziet Bas het idee wel zitten. 'Ik wil er wel aan mee doen. Je krijgt dan ook een terechte kampioen. Het is ook nog spannend, lijkt me heel leuk!', meent de scheidsrechter. 'Ik ga direct vanmiddag nog een mail sturen naar de KNVB. En dan moet ik wel weer even oefenen met de fluit.'

Bas staat bekend als een scheidsrechter die veel laat doorspelen op het voetbalveld. Dijkstra kon het niet laten om daar even met een grapje op in te haken. 'Dan zie jij ook een keer een penalty van dichtbij, want normaal geef je er geen!', zegt Dijkstra. De goedlachse Bas kon de grap gelukkig wel waarderen.

Evenblij en Dijkstra vragen ook nog wat Bas vindt van de besluitvorming van de KNVB. 'Je kan het ook nooit goed doen', antwoordt hij. 'Als de KNVB een beslissing maakt, is het net als bij scheidsrechters. Dan heeft die club wat, dan die andere club. Tja, wat moet je ervan zeggen?'

'Vrouwenverslinder' Bas kan zich de woede van Cambuur-trainer Henk de Jong wel enigszins voorstellen. 'Wat voor beslissing je ook maakt, er is altijd gezeik. Dat vind ik wel lastig. Nu maken ze eindelijk een beslissing en dan komt er weer gedoe', geeft 'boer' Bas aan.

VIDEO - Bureau Sport met Bas Nijhuis

Bas Nijhuis beschikt ook over uitstekende zangkwaliteiten. Kijk en luister hieronder naar Bas met 'Roller Coaster'!

Scheidsrechter Bas Nijhuis toont verborgen talent en zingt 'Roller Coaster'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.