Terug

Volg Vandaag Inside

Bas belde met Lindhout over penaltymoment bij Twente-Feyenoord: 'Hoe zit dat dan?'

Bas belde met Lindhout over penaltymoment bij Twente-Feyenoord: 'Hoe zit dat dan?'

31 jan 2023, 12:13

Bas Nijhuis heeft met scheidsrechter Allard Lindhout gebeld over het veelbesproken penaltymoment in de slotfase van FC Twente - Feyenoord (1-1).

Feyenoord dacht in de slotfase van het duel recht te hebben op een strafschop na hands van Robin Pröpper. Allard Lindhout, de scheidsrechter van dienst, gaf echter een vrije trap aan FC Twente, omdat Giménez een duwtje zou hebben uitgedeeld aan Pröpper.

Lindhout maakte echter wel een handsgebaar, waardoor het leek alsof hij floot voor een handsbal van Feyenoord-spits Giménez. Daar was echter helemaal geen sprake van. Bas Nijhuis legde contact met Lindhout en vroeg om opheldering, zo vertelde hij maandagavond bij Vandaag Inside.

"Ik heb het hem gevraagd. Ik heb hem gebeld en gevraagd: hoe zit dat dan?," aldus Bas. "Hij wilde eigenlijk zeggen: ik heb hands gezien, maar ik wil de vrije trap de andere kant op geven. Hij had het armgebaar niet moeten maken. Het was het beste geweest als Allard hier geen handsgebaar had gemaakt, dan was er denk ik veel minder ophef over geweest. Dat is het verhaal."

Arne Slot was zondag niet blij met de beslissing van Lindhout. Bekijk zijn reactie in de video hieronder.

Slot woest op Lindhout na handsbal: 'Een onacceptabele beslissing in zo'n cruciale wedstrijd'
0:58
Slot woest op Lindhout na handsbal: 'Een onacceptabele beslissing in zo'n cruciale wedstrijd'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.