Terug

Volg Vandaag Inside

'Bart Verbruggen is op dit moment verder dan Justin Bijlow'

'Bart Verbruggen is op dit moment verder dan Justin Bijlow'

22 juni 2023, 14:02

Bart Verbruggen is de toekomstige eerste doelman van het Nederlands elftal. Dat stelt journalist Stef de Bont in een videoitem van Voetbal International. Volgens De Bont is Verbruggen op dit moment verder dan Feyenoord-doelman Justin Bijlow.

Verbruggen gaf woensdag zijn visitekaartje af tijdens de openingswedstrijd van het EK onder 21. De doelman hield Jong Oranje met een aantal belangrijke reddingen in de wedstrijd tegen de leeftijdgenoten van België (0-0), en werd na afloop verkozen tot Man of the Match. “Als Bart Verbruggen het niveau haalt, wat hij vandaag heeft gehaald, dan is Verbruggen de eerste keeper van het Nederlands elftal”, meent De Bont.

“Hij is op dit moment verder dan Bijlow, dat meen ik echt”, vervolgt de journalist over de 1,93 meter lange keeper van Anderlecht. “Ik denk echt dat Verbruggen, als hij dit niveau aantikt, de keeper van het Nederlands elftal is, en dat moet Ronald Koeman ook zien.”

Verbruggen is sinds eind december de eerste doelman van Anderlecht, dat dit seizoen teleurstellend als elfde eindigde in de hoogste Belgische competitie. Of hij ook na de zomer in België actief zal zijn, is nog de vraag. De 20-jarige doelman, die in Brussel nog een contract heeft tot medio 2025, maakt volgens transferexpert Fabrizio Romano de overstap naar Brighton & Hove Albion.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.