Terug

Volg Vandaag Inside

Barcelona wil vaker in het buitenland spelen

Barcelona wil vaker in het buitenland spelen

12 feb 2019, 20:08

BARCELONA (ANP) - Als het aan voorzitter Josep Maria Bartomeu van FC Barcelona ligt, worden jaarlijks drie wedstrijden uit de Spaanse competitie in het buitenland gespeeld. Het was al de bedoeling dat Barcelona dit seizoen in de Amerikaanse stad Miami zou voetballen tegen Girona, maar dat ging niet door omdat teveel partijen daar tegen waren. ,,Als we willen dat La Liga een sterke competitie is, dan moeten we zulke wedstrijden in het buitenland spelen'', zei Bartomeu bij de BBC.

De organisatie van La Liga sloot vorig jaar een lucratief contract met sport- en mediamultinational Relevent. Onderdeel daarvan is dat ieder seizoen minimaal één Spaans competitieduel in Noord-Amerika wordt gespeeld. ,,Als we La Liga willen promoten, dan moeten we jaarlijks drie wedstrijden in het buitenland spelen. Eén in Amerika, één in het Midden-Oosten en één in Azië', aldus de voorzitter van Barcelona. ,,We moeten dichter bij onze fans komen.''

De Spaanse voetbalbond en de spelersvakbond zien niets in de 'buitenlandse' competitiewedstrijden. Daardoor ging het geplande duel in Miami tussen Barcelona en Girona ook niet door.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.