Terug

Volg Vandaag Inside

Barcelona vier maanden zonder Suárez

Barcelona vier maanden zonder Suárez

12 jan 2020, 17:29

FC Barcelona kan pas aan het einde van het seizoen weer beschikken over Luis Suárez. De spits uit Uruguay staat vier maanden aan de kant na een operatie aan zijn rechterknie, die noodzakelijk was om schade aan de buitenste meniscus te herstellen. De lange afwezigheid van Suárez is een nieuwe tegenvaller voor trainer Ernesto Valverde, wiens positie steeds wankeler wordt door de tegenvallende prestaties van de Spaanse kampioen.

Suárez stak juist in grote vorm. Hij was de laatste weken met doelpunten en assists bij vrijwel alle goals van Barcelona betrokken. De 32-jarige spits was elf keer trefzeker in de Spaanse competitie en drie keer in de Champions League. De oud-speler van FC Groningen en Ajax speelde donderdag in de Saudische stad Jeddah nog 90 minuten tegen Atlético Madrid. Hij verloor met Barcelona de halve finale van het toernooi om de Spaanse Supercup met 3-2.

Volgens Spaanse media heeft de clubleiding onlangs in Qatar een gesprek gehad met Xavi. De oud-aanvoerder van Barça, die nu trainer is van Al Sadd, werd gepolst over een terugkeer naar Camp Nou. De 39-jarige Catalaan zou het aanbod in beraad hebben. Hij wil zich eerst met zijn ploeg voorbereiden op de aankomende bekerfinale. "Ik kan niet ontkennen dat het mijn droom is om trainer van Barcelona te worden", zei Xavi, die vorig jaar aan de slag ging bij de Arabische club waarvoor hij de laatste periode van zijn carrière zelf speelde.

VIDEO - De mannen ergeren zich aan Suarez: 'Een extreme Lozano'

De mannen ergeren zich aan Suarez: 'Een extreme Lozano'
1:17
De mannen ergeren zich aan Suarez: 'Een extreme Lozano'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.