Barcelona verslaat Sevilla en klimt naar tweede plek

27 feb 2021, 19:25

Barcelona heeft voor de eerste keer dit seizoen gewonnen van Sevilla. De ploeg van trainer Ronald Koeman zegevierde in Zuid-Spanje met 2-0. Ousmane Dembélé maakte in de eerste helft het openingsdoelpunt. Topscorer Lionel Messi besliste het duel in de slotfase met zijn negentiende competitiegoal.

Het was de derde keer dat beide clubs dit seizoen tegen elkaar speelden. De competitiewedstrijd in oktober in Camp Nou eindigde in 1-1. Bijna drie weken geleden verloor Barcelona in de halve finales van de Spaanse beker met 2-0 in Sevilla. De return is komende woensdag.

Barcelona klom door de verdiende zege naar de tweede plek met 53 punten. Koploper Atlético Madrid staat op 55 punten, met twee duels minder gespeeld. De lijstaanvoerder komt zondagavond uit tegen subtopper Villarreal. Nummer drie Real Madrid (52 punten) speelt maandag thuis tegen Real Sociedad en neemt met een zege de tweede plek weer in bezit.

Aanvaller Luuk de Jong werd bij Sevilla in de 63e minuut gewisseld. Ploeggenoot Karim Rekik viel na de rust in. Middenvelder Frenkie de Jong speelde bij de bezoekers de gehele wedstrijd.

Op aangeven van Messi opende Dembélé in de 29e minuut de score met een fraaie uithaal: 0-1. De snelle Franse spits speelde in de punt van de tweemansaanval en zorgde met Messi voor veel doelgevaar. Barça slaagde er echter niet in om de voorsprong te vergroten, een flink overwicht na de rust ten spijt. Daardoor bleef Sevilla in de gelijkmaker geloven. Ook de thuisclub was echter niet scherp in de afronding. Messi haalde in de 86e minuut de spanning uit de wedstrijd met een doelpunt uit een amusante solo.

Koeman zag verdediger Ronald Araujo opnieuw geblesseerd uitvallen. Hij maakte tegen Sevilla als invaller net weer zijn rentree na een enkelblessure.

Sevilla, dat zes keer op rij in La Liga had gewonnen, bleef op de vierde plaats met 48 punten.