Terug

Volg Vandaag Inside

Barcelona-talent Gavi door basisplaats tegen Italië jongste Spaanse international ooit

Barcelona-talent Gavi door basisplaats tegen Italië jongste Spaanse international ooit

6 okt 2021, 20:41

Gavi van FC Barcelona maakt zijn debuut in het Spaanse elftal in de halve finale van de Nations League tegen Italië in Milaan. Met 17 jaar en 62 dagen is hij de jongste international ooit voor Spanje. Hij neemt het 85 jaar oude leeftijdsrecord over van Ángel Zubetia, die 17 jaar en 284 dagen oud was toen hij in de jaren dertig van de vorige eeuw voor het eerst zijn opwachting maakte in het Spaanse elftal.

Gavi is een talent uit de jeugdopleiding van Barcelona die dit seizoen al veel speeltijd heeft gekregen van trainer Ronald Koeman. Hij heeft al zoveel indruk gemaakt, dat bondscoach Luis Enrique hem opnam in zijn selectie voor de Final Four van de Nations League en hem zelfs al in de basis zet. Hij vormt het middenveld samen met Sergio Busquets en Koke.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.