Terug

Volg Vandaag Inside

'Barcelona richt pijlen op AZ-duo en Malen'

'Barcelona richt pijlen op AZ-duo en Malen'

5 apr 2020, 11:57

Volgens Mundo Deportivo heeft FC Barcelona zijn ogen gericht op een trio uit de Eredivisie. De Spaanse krant schrijft dat Myron Boadu, Calvin Stengs en Donyell Malen nauwlettend in de gaten worden gehouden. De spelers zouden vaak bekeken zijn door scouts, zowel in de Eredivisie als in Europese duels, voor de zogenoemde 'operación ’oranje’ de futuro' van Barça.

Naar verluidt schat Barcelona de vraagprijs van Boadu op 25 miljoen euro, maar de Catalaanse club realiseert zich dat die prijs kan stijgen gezien de status van toptalent. 'Barcelona ziet bij de 19-jarige Myron Boadu de meeste potentie, sterke aanvallende kwaliteiten en de capaciteit om op elke aanvallende positie uit de voeten te kunnen', schrijft de krant. Boadu heeft in Alkmaar een contract tot medio 2023.

De waarde van de 21-jarige Stengs wordt op 20 miljoen geschat. Mundo Deportivo maakt wel een kanttekening bij de aanvaller. Volgens de Spaanse krant maakte Stengs een uitstekende ontwikkeling door en was hij op weg om een topspeler te worden, maar stagneerde zijn ontwikkeling de laatste tijd. Ook Stengs ligt nog tot medio 2023 vast bij AZ.

De interesse voor Malen is niet helemaal nieuw. De 21-jarige PSV-aanvaller, die in december zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie, werd al eerder gevolgd door Barcelona. Vorig jaar scoorde Malen aan de lopende band voor PSV en debuteerde in het Nederlands elftal. De ontwikkeling van de Nederlander viel toen in Spanje al op.

Naast dit trio zouden ook Ajax-middenvelders Naci Ünüvar en Ryan Gravenberch onder de loep liggen in Barcelona. Mundo Deportivo geeft hierover verder geen aanvullende informatie.

VIDEO - Johan oppert: 'Ajax moet duo van AZ halen'

Johan oppert: 'Ajax moet duo van AZ halen'
1:12
Johan oppert: 'Ajax moet duo van AZ halen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.