Terug

Volg Vandaag Inside

Barcelona-president Laporta pakte telefoon van NOS-verslaggever af: 'Wis deze beelden'

Barcelona-president Laporta pakte telefoon van NOS-verslaggever af: 'Wis deze beelden'

28 dec 2021, 21:57

Joep Schreuder heeft een bijzondere onthulling gedaan over een botsing met FC Barcelona-president Joan Laporta afgelopen jaar. De NOS-verslaggever was met een cameraman op pad in de Catalaanse hoofdstad om de preses te vragen naar toenmalig hoofdtrainer Ronald Koeman, wat vervolgens niet gewaardeerd werd.

Schreuder weet het nog precies: 'Door twee beveiligers geflankeerd stapte hij uit een geblindeerde auto. Hij ging doelloos een blokje om en liet zich gewillig fotograferen. Ik liep op hem af terwijl cameraman Paul Jochem met zijn telefoon de ontmoeting draaide. Zeg, president, Nederlandse televisie, zei ik. Toen was Laporta nog vriendelijk.'

Nadat de verslaggever van de NOS een vraag stelde over Koeman, draaide de sfeer volledig om. 'Laporta's gezicht betrok. Ergens in die winkelstraat veranderde zijn gezicht. Grimmig. En plotseling pakte hij de draaiende telefoon af van Paul Jochem. Hij foeterde: wis deze beelden!'

'Eerlijk gezegd moest ik wel lachen en hoopte op toegesnelde Catalaanse politie. Het oploopje zou vast de pers weer halen. Ik zei: ik dacht dat u een vriendelijke man was, mister Laporta. Waar is die gebleven? Het hielp niet. Minutenlang stond de president van FC Barcelona met de telefoon van mijn cameraman in zijn samengebalde handpalm', besluit Schreuder de anekdote. Uiteindelijk zou het crewlid zijn smartphone teruggekregen hebben. De NOS heeft later alleen het begin van de confrontatie uitgezonden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.