Terug

Volg Vandaag Inside

FC Barcelona ontsnapt in laatste minuut aan puntenverlies

FC Barcelona ontsnapt in laatste minuut aan puntenverlies

6 apr 2021, 10:04

FC Barcelona heeft in de Spaanse competitie de achterstand op koploper Atlético Madrid teruggebracht tot 1 punt. De ploeg van trainer Ronald Koeman leek in Camp Nou tegen Real Valladolid genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, tot Ousmane Dembélé in de laatste minuut van de reguliere speeltijd alsnog scoorde: 1-0. Na een voorzet van Frenkie de Jong en doorkoppen van Ronald Araújo schoot Dembélé de bal in de korte hoek langs keeper Jordi Masip.

Vijf dagen voor de 'Clásico' tegen Real Madrid profiteerde Barcelona zo optimaal van de nederlaag van Atlético, zondag bij Sevilla (1-0). Dat kostte de ploeg van Koeman wel bijzonder veel moeite. Real Valladolid, de nummer 16 van La Liga, had zelfs de beste kansen. Barcelona speelde de laatste 10 minuten tegen tien man na rood voor Oscar Plano, na een zware overtreding op Dembélé, en sloeg vlak voor het ingaan van de blessuretijd alsnog toe.

Koeman liet met zijn opstelling zien dat van onderschatting van Real Valladolid geen sprake was en dat hij ook geen rekening wilde houden met de klassieker van zaterdag in Madrid. Hij zette Lionel Messi en Frenkie de Jong gewoon in de basis, hoewel beiden 'op scherp' stonden en bij een gele kaart een schorsing zouden krijgen. Messi en De Jong kwamen het duel zonder kaarten door en zijn tegen Real dus beschikbaar voor Koeman.

Messi werd voor de aftrap gehuldigd, omdat hij onlangs Xavi afloste als recordhouder met de meeste wedstrijden voor FC Barcelona. De 33-jarige Argentijn kreeg in het bijzijn van zijn vrouw en hun drie zoons een ingelijst en gesigneerd shirt van de Catalaanse club uit 2004, het jaar dat hij onder trainer Frank Rijkaard debuteerde in de hoofdmacht. Messi speelde tegen Valladolid zijn 769e duel voor Barcelona. Xavi kwam tot 767 wedstrijden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.