Terug

Volg Vandaag Inside

'Barcelona ontslaat trainer Valverde'

'Barcelona ontslaat trainer Valverde'

28 mei 2019, 13:57

Het zong na de verloren bekerfinale tegen Valencia al rond en nu is trainer Ernesto Valverde volgens Spaanse media inderdaad ontslagen bij FC Barcelona. Valverde leidde de Catalanen weliswaar naar twee landstitels, maar zijn ploeg liet het de afgelopen twee seizoenen in de Champions League steeds op cruciale momenten afweten. Barcelona heeft de geruchten over het ontslag van Valverde nog niet bevestigd.

De 55-jarige Spanjaard, oud-speler van Barcelona, kwam in 2017 naar Camp Nou als opvolger naar Luis Enrique. Valverde won in zijn eerste seizoen als trainer van Barcelona de Spaanse 'dubbel', maar in de kwartfinales van de Champions League werd zijn ploeg verrast door AS Roma. Dit jaar ging het mis in de halve finales tegen Liverpool. Na de zege van 3-0 voor eigen publiek verloor Barcelona de return op Anfield met 4-0.

Met Jasper Cillessen onder de lat moest de ploeg van Valverde zaterdag in de Spaanse bekerfinale buigen voor Valencia (1-2). De namen van Ronald Koeman, Erik ten Hag, Roberto Martinez en Massimiliano Allegri zingen rond als mogelijke opvolgers van Valverde. Met Frenkie de Jong en Ludovit Reis komen deze zomer twee Nederlanders naar Barcelona.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.