Terug

Volg Vandaag Inside

Barcelona mede dankzij gemiste strafschop Memphis ook onderuit tegen Rayo Vallecano

Barcelona mede dankzij gemiste strafschop Memphis ook onderuit tegen Rayo Vallecano

27 okt 2021, 21:01

Voor trainer Ronald Koeman nemen de problemen toe bij FC Barcelona. Drie dagen na de thuisnederlaag tegen Real Madrid (1-2) ging het ook bij Rayo Vallecano mis. De ploeg van Koeman verloor in Madrid met 1-0. In de 72e minuut miste Memphis Depay namens de bezoekers een strafschop.

Rayo Vallecano kwam na een halfuur op voorsprong. Sergio Busquets verspeelde de bal aan Oscar Trejo, die Radamel Falcao lanceerde. De 35-jarige Colombiaan kapte Gerard Piqué uit en schoot raak in de verre hoek, 1-0. Het was dit seizoen alweer de achtste keer, in dertien wedstrijden (alle competities), dat Barça op een achterstand van 1-0 kwam.

Barcelona slaagde er nadien niet in om veel kansen af te dwingen. Het spel was slordig en weinig creatief. Depay dwong nog wel een strafschop af, maar faalde daarna van 11 meter. Doelman Stole Dimitrievski lag in de goede hoek en was de Nederlandse international ook in de rebound de baas.

In de 84e minuut mocht 'breekijzer' Luuk de Jong nog invallen. Ook de lange aanvaller kon de derde competitienederlaag van Barcelona niet voorkomen. De ploeg van Koeman staat op de negende plek met 15 punten. Rayo Vallecano steeg naar de vijfde plaats.

Middenvelder Frenkie de Jong ontbrak bij Barcelona door een hamstringblessure. Het is nog onduidelijk hoelang de international aan de kant moet blijven. Koeman kon evenmin beschikken over zijn getalenteerde aanvaller Ansu Fati, die last heeft van een knieblessure. Ook Pedri en Martin Braithwaite zijn nog niet fit. Sergio Agüero stond voor de eerste keer in het basisteam bij Barcelona.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.