Terug

Volg Vandaag Inside

Barcelona loot Real Sociedad in halve finales Spaanse Supercup

Barcelona loot Real Sociedad in halve finales Spaanse Supercup

17 dec 2020, 16:06

FC Barcelona neemt het in de halve finales van het toernooi om de Spaanse Supercup op tegen Real Sociedad. Het elftal van trainer Ronald Koeman werd bij de loting gekoppeld aan de ploeg die het een dag eerder in de competitie met 2-1 versloeg, mede dankzij een doelpunt van Frenkie de Jong. Barcelona en Real Sociedad treffen elkaar op 13 januari in Córdoba. De andere halve finale gaat een dag later in Málaga tussen Real Madrid en Athletic Bilbao. De finale is op 17 januari in Sevilla.

De Spaanse Supercup wordt sinds vorig seizoen in toernooivorm gehouden. Het is niet meer een duel tussen de Spaanse landskampioen en bekerwinnaar, maar gaat tussen de nummers 1 en 2 van de competitie en de twee bekerfinalisten. De finalisten van de Copa del Rey vorig seizoen waren de Baskische clubs Real Sociedad en Athletic. De eindstrijd is vanwege de coronacrisis nog altijd niet gespeeld. Real Madrid veroverde de landstitel, Barcelona eindigde als tweede in La Liga.

De strijd om de Supercup vond vorig seizoen om commerciële redenen plaats in Saudi-Arabië. Real Madrid won daar in de finale via strafschoppen van stadgenoot Atlético. Vanwege de coronabeperkingen blijft het toernooi dit jaar in Spanje. Volgend seizoen keert de Supercup waarschijnlijk weer terug naar het Arabische land vanwege een driejarige overeenkomst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.