FC Barcelona in eerste halve finale beker onderuit bij Sevilla

11 feb 2021, 00:22

FC Barcelona is ver verwijderd van een plek in de finale van de Spaanse beker. Trainer Ronald Koeman zag zijn elftal woensdag in de halve eindstrijd met 2-0 verliezen bij Sevilla. De return in Barcelona is begin maart.

Lionel Messi kreeg na ruim tien minuten spelen de eerste kans om Barcelona op voorsprong te zetten. Doelman Yassine Bono redde met zijn been op de inzet van de Argentijn, die zondag in de met 3-2 gewonnen competitiewedstrijd tegen Real Betis nog trefzeker was.

Sevilla was even later aan de overkant wel succesvol. Jules Koundé begon in de 25e minuut op eigen helft aan een dribbel, kreeg de bal in de tussentijd na een korte pass op enkele ploeggenoten terug, en rondde zijn lange solo af met een geplaatst schot in de hoek: 1-0.

Ook in de beginfase van de tweede helft was de eerste grote kans voor Barcelona. Na een combinatie met Frenkie de Jong, die het gehele duel speelde, strandde Messi in de 54e minuut opnieuw op de doelman.

Sevilla hield stand en verdubbelde de voorsprong kort voor tijd zelfs. Ivan Rakitic ontsnapte tegen zijn oude werkgever aan de buitenspelval en schoot de 2-0 binnen. Bij Sevilla vielen de Nederlanders Karim Rekik en Luuk de Jong allebei in de 69e minuut in.

De nederlaag was een flinke tegenvaller voor Barcelona, dat zes wedstrijden op rij had gewonnen. Koeman hoopte vorige maand zijn eerste prijs te pakken bij de Catalaanse club, maar in de finale van de Supercup ging het in de verlenging mis tegen Athletic Club. Winst van de beker wordt nu ook een flink karwei. In de competitie staat Barcelona een flink stuk achter op koploper Atlético Madrid.