Barcelona geeft zege uit handen tegen Cadíz

21 feb 2021, 17:05

FC Barcelona heeft zondag niet optimaal kunnen profiteren van de nederlaag van koploper Atlético Madrid een dag eerder. De ploeg van trainer Ronald Koeman verzuimde tegen Cádiz de vele kansen te benutten en scoorde alleen voor rust via een door Lionel Messi benutte strafschop. De slordigheid in de afwerking brak de thuisploeg in de slotfase op. Clément Lenglet veroorzaakte een strafschop waardoor Álex een minuut voor het einde van de officiële speeltijd voor de 1-1 kon zorgen.

Daardoor liep Barcelona slechts een puntje in op Atlético en bedraagt het verschil nog altijd 8 punten.

Voor Messi was het zondag zijn 506e competitie-optreden voor Barcelona, waarmee hij voormalig recordhouder Xavi (505) passeerde. De Argentijn miste eerst nog een kans, net als Antoine Griezmann, maar mocht zijn record in de 33e minuut alsnog opluisteren met een doelpunt. Messi schoot raak vanaf de strafschopstip nadat Pedri door twee Cádiz-verdedigers onreglementair was afgestopt.

Barcelona kreeg veel kansen en scoorde ook. Maar doelpunten van Frenkie de Jong en Pedri werden afgekeurd wegens buitenspel. Lenglet raakte kort voor tijd bij een poging de bal weg te werken Rubén Sobrino. De toegekende strafschop werd benut door Álex, die daarmee de achtste competitiezege op rij voor de ploeg van Koeman voorkwam.

"Er zijn geen excuses, dit kunnen we ons echt niet meer permitteren", mopperde linksback Jordi Alba na een week waarin ook met liefst 4-1 werd verloren van Paris Saint-Germain in de Champions League. "We wisten dat zij voornamelijk zouden verdedigen, maar wij zijn Barcelona en dan zijn smoesjes ongepast. We hadden een unieke kans om in te lopen op Atlético. Daar hebben we geen gebruik van gemaakt."

Barcelona heeft nu 47 punten uit 23 duels. Real Madrid staat tweede met 52 punten uit 24 wedstrijden.