Terug

Volg Vandaag Inside

Barcelona dreigt met juridische stappen tegen oud-bestuurslid

Barcelona dreigt met juridische stappen tegen oud-bestuurslid

10 apr 2020, 20:40

FC Barcelona dreigt juridische stappen te nemen tegen Emili Rousaud, een van de zes opgestapte bestuursleden. Rousaud, die vicevoorzitter was, suggereerde in een interview dat de Spaanse topclub zich schuldig heeft gemaakt aan corruptie. Barcelona neemt in een verklaring op de website afstand van die suggesties en dreigt met juridische stappen.

De zes opgestapte bestuursleden zeggen er geen vertrouwen meer in te hebben dat voorzitter Josep Maria Bartomeu de consequenties van de coronacrisis op de juiste manier aanpakt. De club van onder anderen Frenkie de Jong en Lionel Messi zag een groot deel van de inkomsten wegvallen en liet de voetballers uit de selectie daarom 70 procent van hun salaris tijdelijk inleveren.

De vertrokken bestuurders zijn ook niet te spreken over het inhuren van een bedrijf dat bijhoudt wat er op de sociale media over Barcelona verschijnt. Volgens Rousaud zou de club daar 1 miljoen euro voor hebben betaald, terwijl de kosten slechts 100.000 euro zouden zijn. "Iemand heeft dus met het geld zitten sjoemelen", zei de vicevoorzitter op de Catalaanse radio. Die suggestie moet hij mogelijk voor de rechter toelichten, als Barcelona het dreigement omzet in een officiële aanklacht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.