Terug

Volg Vandaag Inside

Barcelona-coach Valverde: 'Supercup gaat hier alleen om geld'

Barcelona-coach Valverde: 'Supercup gaat hier alleen om geld'

8 jan 2020, 23:08

Barcelona's coach Ernesto Valverde is niet gelukkig met de formule van het toernooi om de Spaanse Supercup, dat deze week in zijn geheel in Saudi-Arabië wordt gehouden. "Voetbal is een industrie geworden, waarin het vooral draait om geld", zei de trainer in aanloop naar het eerste duel van zijn club.

Vier teams nemen deel; woensdag begon het evenement met Real Madrid - Valencia (3-1), donderdag volgt Barcelona - Atlético Madrid. De finale is zondag in Jeddah. Volgens Spaanse media heeft de nationale voetbalbond een drie-jarig contract met de Saudische organisatoren afgesloten, ter waarde van 40 miljoen euro.

"Officials zoeken naar meer bronnen van inkomsten", aldus Valverde. "Dat is de enige reden dat we hier zijn. Bovendien is onder druk van de commercie de formule aangepast. De Supercup was een duel tussen de kampioen en de bekerwinnaar. Nu doen er twee extra elftallen mee, die vorig seizoen geen prijs hebben gewonnen. Dat is vreemd."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.