Terug

Volg Vandaag Inside

Barcelona boekt zwaarbevochten zege op Real Betis

Barcelona boekt zwaarbevochten zege op Real Betis

8 feb 2021, 00:05

Barcelona heeft in Sevilla een moeizame overwinning geboekt bij Real Betis. De ploeg van trainer Ronald Koeman zegevierde met 3-2 in een grillige wedstrijd. In de 87e minuut knalde invaller Francisco Trincão zijn ploeg naar de zwaarbevochten zege. Voor de 21-jarige Portugees was het zijn eerste competitiegoal voor de Spaanse grootmacht in La Liga.

Barcelona begon met onder anderen Lionel Messi, Frenkie de Jong en Sergiño Dest op de bank. De Jong viel al in de 12e minuut in voor verdediger Ronald Araújo, die geblesseerd was geraakt. Uit een counter opende Borja Iglesias in de 37e minuut de score voor de thuisclub.

Na de rust miste Juanmi namens Real Betis eerst nog een grote kans voordat Messi het veld in kwam. Binnen 2 minuten had de Argentijn de gelijkmaker op zijn naam gebracht. Hij schoot raak in de korte hoek (1-1). Nog geen 10 minuten later kwam Barça op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Victor Ruiz na een mislukte hakbal van Antoine Griezmann (1-2).

Een kwartier voor tijd kwam Victor Ruiz met een kopbal opnieuw tot scoren, maar deze keer in het goede doel: 2-2. Het was Trincão die Koeman alsnog 3 punten bezorgde. Op de ranglijst staat Barcelona tweede, met 7 punten minder dan Atlético Madrid. De koploper, die maandag thuis tegen Celta speelt, heeft twee duels minder gespeeld. Nummer 3 Real Madrid, dat hekkensluiter Huesca met 2-1 versloeg, heeft evenveel punten als Barcelona.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.