Barcelona blijft steken op gelijkspel tegen Valencia

19 dec 2020, 19:38

FC Barcelona heeft de opmars in de Spaanse competitie niet kunnen doorzetten. De ploeg van trainer Ronald Koeman kwam in het eigen Camp Nou niet verder dan een gelijkspel tegen Valencia: 2-2. De Catalanen blijven daarmee voorlopig op de vijfde plaats staan, 8 punten achter koploper Atlético Madrid.

Frenkie de Jong begon niet in de basis. Hij had wat lichte fysieke klachten. Koeman bracht de middenvelder in de tweede helft toch in het veld. Met De Jong speelde Barcelona weliswaar met meer dreiging, maar het kreeg Valencia niet op de knieën.

Voor Koeman was het een weerzien met zijn oude werkgever. Hij trainde Valencia een relatief korte en weinig succesvolle periode in 2007 en 2008.

Barcelona maakte de eerste helft een wat onmachtige indruk. De ploeg was niet in staat Valencia de wil op te leggen. Na een half uur kwamen er goede kansen voor de ploeg van coach Javier Gracia. Doelman Marc-André ter Stegen kon de schoten van José Luis Gayá en Carlos Soler nog keren, maar op de harde kopbal van de compleet vrijgelaten Mouctar Diakhaby bij een corner had de Duitse keeper geen antwoord.

Diep in de blessuretijd van de eerste helft maakte Lionel Messi gelijk. De Argentijn miste in eerste instantie een strafschop, maar in de rebound wist hij de bal alsnog in het doel te koppen. Het was zijn 643e goal voor Barcelona, waarmee hij het record van Pelé van meeste doelpunten voor één club evenaarde. De Braziliaanse voetballegende maakte al zijn 643 doelpunten voor Santos.

De jonge verdediger Ronald Araújo zette Barcelona in de tweede helft 2-1 op voorsprong, maar Valencia bleef aandringen en dat resulteerde na 70 minuten in de 2-2 van Maxi Gómez. Messi deed daarna verwoede pogingen de thuisclub in Camp Nou aan de zege te helpen, maar al zijn schoten misten scherpte.