Terug

Volg Vandaag Inside

Barça-voorzitter Laporta ervan overtuigd dat Messi blijft

Barça-voorzitter Laporta ervan overtuigd dat Messi blijft

18 apr 2021, 12:38

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta is ervan overtuigd dat Lionel Messi ook volgend seizoen voor zijn club voetbalt. Dat zei de pas benoemde preses kort na de 4-0-zege van Barça tegen Athletic in de finale van de Copa del Rey. Messi maakte twee van de vier doelpunten.

De Argentijn heeft nog geen uitspraken gedaan over zijn toekomst. Vorig jaar wilde hij per se weg, maar een buitenissige transfersom voorkwam dat. Lang toonde hij zich een ontevreden vedette, maar onder trainer Ronald Koeman is het plezier teruggekeerd, zo lijkt het. "Leo is de beste voetballer ter wereld, hij is nauw met Barcelona verbonden. Hij houdt van deze club", zei Laporta. "Ik ben ervan overtuigd dat hij bij ons wil blijven. We gaan er alles aan doen, binnen de mogelijkheden van de club, om hem langer bij ons te houden. Het is onze grootste wens."

Voor Messi, wiens contract afloopt, is het nu al het dertiende opeenvolgende seizoen waarin hij meer dan dertig doelpunten heeft gemaakt voor Barcelona. "Vandaag was een demonstratie van zijn klasse", vond Laporta.

Messi werd op de website van de club geciteerd. "Het is heel speciaal om de aanvoerder te zijn van een ploeg waarvoor ik al mijn hele leven speel", liet de nummer 10 weten nadat hij zijn 35e hoofdprijs met Barcelona had veroverd. "Het is een moeilijk jaar waarin het heel belangrijk is dat we de Copa del Rey hebben kunnen winnen en nog steeds de titel in La Liga binnen bereik hebben. Dat is heel belangrijk. Het is een jaar van veranderingen, met heel veel jonge spelers. We begonnen het seizoen slecht, verloren veel punten door naïviteit en een gebrek aan ervaring. Maar als ploeg zijn we steeds sterker geworden. Tegen Real Madrid vorige week (2-1-nederlaag) lukte het even niet, maar we blijven jagen op de titel."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.