Terug

Volg Vandaag Inside

Barça-voorzitter Bartomeu op de wip: motie van wantrouwen voorgelegd

Barça-voorzitter Bartomeu op de wip: motie van wantrouwen voorgelegd

17 sep 2020, 23:35

Voor voorzitter Josep Maria Bartomeu, de man die trainer Ronald Koeman deze zomer naar FC Barcelona haalde, dreigt een roemloze aftocht uit Camp Nou. De bekritiseerde preses en zijn medebestuursleden zullen vanuit de achterban met een motie van wantrouwen worden geconfronteerd. Een petitie daartoe leverde ruim 20.000 handtekeningen op en dat is voldoende om een referendum uit te kunnen schrijven. Indien 66,5 procent van de 150.000 clubleden voor de motie stemmen, dienen Bartomeu en co op te stappen.

In maart 2021 staan nieuwe presidentsverkiezingen gepland, maar wat de fanatieke aanhang van Barça betreft moet het huidige bestuur nu al vertrekken. Het gebrek aan financiële daadkracht, de ruzie met sterspeler Lionel Messi en de tegenvallende prestaties in het afgelopen seizoen vormen belangrijke kritiekpunten.

Amper een uur nadat het nieuws over de motie van wantrouwen in Barcelona naar buiten was gekomen, kondigden ex-trainer Quique Setién en drie van zijn assistenten juridische stappen aan tegen de club. Volgens het viertal heeft het bestuur hun ontslag bij Barça financieel nog niet afgewikkeld. Doordat de clubleiding heeft verzaakt de contracten met het kwartet formeel te ontbinden, heeft Koeman nog geen toestemming van de Spaanse voetbalbond om bij officiële duels van FC Barcelona op de bank plaats te nemen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.