Terug

Volg Vandaag Inside

'Barça viel eigen spelers aan met nepaccounts'

'Barça viel eigen spelers aan met nepaccounts'

17 feb 2020, 20:05

Onrust bij FC Barcelona. Een pr-bureau van de Spaanse topclub heeft mogelijk de eigen clublegendes aangevallen op Twitter en Facebook. Onder anderen Lionel Messi, Gerard Piqué, Xavi Hernández, Carles Puyol en Pep Guardiola moesten het ontgelden. Het doel van de campagne: de positie van clubvoorzitter Josep Maria Bartomeu versterken. Ook zijn tegenstanders binnen het bestuur werden online besmeurd.

De Catalaanse radiozender SER Catalunya onthulde de praktijken van het bureau I3 Ventures. Die worden maandag uitgebreid opgepikt in Spaanse media. Barça zou ongeveer een miljoen euro per jaar hebben betaald voor de pr-campagne. In 2017 zou de campagne zijn begonnen.

FC Barcelona spreekt de berichten tegen en dreigt met juridische stappen tegen SER Catalunya. I3 moest in de gaten houden hoe online over de club werd gesproken en als het bureau nepaccounts heeft aangemaakt, wordt de samenwerking meteen gestopt, zegt Barcelona.

VIDEO - Hans zag weergaloze Frenkie de Jong: 'Hij hoort bij beste drie'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.