Terug

Volg Vandaag Inside

Barça mag peperdure aankoop Ferrán Torres niet inschrijven voor La Liga

Barça mag peperdure aankoop Ferrán Torres niet inschrijven voor La Liga

30 dec 2021, 09:52

FC Barcelona maakte deze week trots bekend dat zij Ferrán Torres voor een gigantisch bedrag hebben overgenomen van Manchester City. Echter mag de Spaans international, vanwege een salarisplafond, nog niet worden ingeschreven bij zijn nieuwe club.

Barça legt ongeveer zo'n 55 miljoen euro neer voor de vleugelaanvaller, exclusief 10 miljoen euro aan mogelijke bonussen. 'Het bedrag zal over meerdere jaren betaald moeten worden', weet transferexpert Fabrizio Romano. Het salaris kent echter andere eisen. La Liga heeft de Catalanen namelijk een salarisplafond gegeven, vanwege de financiële situatie. Dit betekent dat de club eerst in de huidige selectie moet snijden vóórdat Ferrán mag uitkomen in de competitie.

Depay maakte afgelopen zomer een soortgelijke situatie mee. La Liga verlaagde het salarisplafond voor Barcelona, waardoor het niet duidelijk was of Memphis ingeschreven kon worden. Uiteindelijk kwam er goed nieuws voor de Oranje-international doordat teamgenoot Gerard Piqué akkoord ging met een aanzienlijke loonsverlaging. Dat zal nu weer moeten gebeuren, mocht Barça zijn peperdure aankoop willen laten spelen tijdens de tweede seizoenshelft. Een andere mogelijkheid is het verkopen van spelers. Onder meer Ousmane Dembélé staat op die nominatielijst, nadat de contractonderhandelingen vastliepen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.