Terug

Volg Vandaag Inside

Barça-legende neemt het op voor Ronald Koeman: 'Hij had juist het lef'

Barça-legende neemt het op voor Ronald Koeman: 'Hij had juist het lef'

8 okt 2021, 14:51

FC Barcelona-legende Rivaldo neemt het op voor Ronald Koeman. De trainer van de Catalanen krijgt na elke verliespartij alle negatieve lading over zich heen, maar Rivaldo vindt dat onterecht. De Braziliaanse voormalig topspits spreekt zijn waardering uit voor voor de Nederlandse trainer.

'Barcelona gaat momenteel door een moeilijke fase, maar ik heb er alle vertrouwen in dat de club genoeg kwaliteit heeft om beter te presteren en de huidige situatie weet om te draaien', zegt Rivaldo in gesprek met Betfair. 'Sommige spelers waren in het verleden aan het klagen over een gebrek aan kansen. Ze moeten juist nu gaan bewijzen dat ze het vertrouwen van de club verdienen en dat de club geen fout heeft gemaakt om ze te halen.'

Ook Rivaldo ziet dat de kwaliteit minder is dan de afgelopen jaren bij Barcelona. De Braziliaan vindt het daarom onterecht om alle kritiek af te schuiven op Koeman. 'De spelers moeten in deze tijden nu gaan opstaan. We kunnen niet alleen maar Ronald Koeman blijven bekritiseren, want hij is niet als enige verantwoordelijk voor de huidige situatie. Het is een beetje oneerlijk om alle druk op zijn schouders te leggen terwijl hij juist het lef had om op zo'n lastig moment in te stappen', aldus Rivaldo.

Barcelona ontvangt na de interlandperiode in een week tijd Valencia, Dinamo Kiev (Champions League) en Real Madrid in Camp Nou. 'We kunnen uit deze situatie komen, maar dat is niet in één dag opgelost', zei Koeman. 'We moeten hard werken, onze jonge talenten speeltijd geven en zorgen dat onze geblesseerde aanvallers terugkomen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.