Terug

Volg Vandaag Inside

'Barça heeft budget nodig: Dest mag vertrekken naar Bundesliga'

'Barça heeft budget nodig: Dest mag vertrekken naar Bundesliga'

22 dec 2021, 15:47

FC Barcelona wil de selectie van nieuwe impulsen voorzien tijdens de komende tranferperiode in januari. Echter moet de club eerst spelers verkopen, voordat het nieuwe mag aantrekken. Oud-Ajacied Sergiño Dest staat ook op die lijst en kan een transfer maken naar FC Bayern München, weet ESPN.

Dest maakte ruim een jaar geleden voor 21 miljoen euro de droomtransfer van Ajax naar het Barcelona van Ronald Koeman. In zijn eerste seizoen was de Amerikaanse Nederlander goed voor 30 wedstrijden. Onder de nieuwe trainer, Xavi Hernandez, lijkt de rechtsback echter op een zijspoor belandt te zijn.

De laatste wedstrijden stond de vleugelverdediger langs de kant vanwege blessureleed. Daarvoor zette Xavi de oud-Ajacied voornamelijk in als rechtsbuiten. Voor de rechtsbackpositie haalde Barça oudgediende Dani Alves al terug en mengt de club zich tevens in de strijd voor de 32-jarige Cesar Azpilicueta. Hierom zou een langer verblijf van Dest niet langer noodzakelijk zijn. Ook wil president Joan Laporta een transferbudget vrijmaken voor de inkomende transfer van Ferran Torres.

Een geïnteresseerde voor Dest is er ook al: FC Bayern München. De Duitsers streden een jaar geleden ook om de handtekening van de toenmalig Ajacied. Destijds genoot Barcelona nog de voorkeur. Een huurconstructie met optie tot koop zou voor de club uit zuid-Duitsland het gewenste scenario zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.