Bannis kopt Feyenoord in blessuretijd langs tiental FC Emmen

1 nov 2020, 17:24

Feyenoord speelde in Emmen bijna een uur tegen tien man, maar de ploeg van trainer Dick Advocaat wist de overtalsituatie pas vlak voor het verstrijken van de blessuretijd uit te buiten. Met dank aan de 18-jarige invaller Naoufal Bannis, die in de 94e minuut de winnende treffer binnenkopte: 2-3. Bannis was al voor rust in het veld gekomen voor de geblesseerde Steven Berghuis.

De tiener voorkwam in de extra tijd een nieuwe blamage voor Feyenoord. Advocaat ziet zijn elftal al wekenlang ploeteren. Feyenoord liet in de eredivisie punten liggen tegen FC Twente, Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk. In de Europa League gingen de Rotterdammers donderdag in eigen huis hard onderuit tegen Wolfsberger AC (1-4). Drie dagen later kon Feyenoord ook tegen tien spelers van FC Emmen niet overtuigen.

Zeker voor rust gebeurde van alles in het lege stadion De Oude Meerdijk. Net als tegen Wolfsberger kreeg Feyenoord al na een paar minuten een strafschop tegen. Nick Marsman, de vervanger van de licht geblesseerde doelman Justin Bijlow, liep Michael de Leeuw onderuit. Anco Jansen schoot Emmen vanaf 11 meter op voorsprong. Weer moest Feyenoord in de achtervolging.

Na een half uur raakten de Rotterdammers ook hun aanvoerder Berghuis kwijt. De topscorer (zes goals) moest geblesseerd van het veld, nadat hij op zijn linkerbovenbeen was geraakt door Nick Bakker. Bij gebrek aan andere opties moest Advocaat daarom de jonge aanvaller Bannis het veld in sturen.

Bannis verdiende enkele minuten voor rust een penalty, Mark Diemers bleef koel vanaf de stip. Emmen was even daarvoor aanvoerder Jansen kwijtgeraakt met een rode kaart. Scheidsrechter Björn Kuipers vond dat Jansen veel te hard een duel met Diemers inging en stuurde hem van het veld. De tien van Emmen kwamen toch weer op voorsprong dankzij een prachtige treffer van Michael de Leeuw.

Jens Toornstra zorgde ervoor dat de stand halverwege in evenwicht was (2-2). Na rust was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Emmen. Feyenoord kreeg volop kansen, maar zoals zo vaak dit seizoen ontbrak het aan scherpte voor het doel. In de laatste seconden zorgde Bannis alsnog voor grote opluchting bij de Rotterdamse ploeg.