Terug

Volg Vandaag Inside

Bankzitter Schöne handhaaft zich met Genoa in Serie A

Bankzitter Schöne handhaaft zich met Genoa in Serie A

3 aug 2020, 00:47

Genoa speelt ook volgend seizoen in de Serie A. De ploeg van Lasse Schöne, die zondagavond niet in actie kwam, won met 3-0 van Hellas Verona en handhaaft zich daarmee in de Serie A. Lecce is als derde gedegradeerd uit de hoogste voetbalklasse van Italië. De club verloor op de slotdag op eigen veld van Parma (4-3). Lecce had Genoa nog kunnen inhalen, dat met een punt meer aan de laatste speeldag was begonnen. Genoa zelf won echter van Hellas Verona, 3-0.

Lecce kwam al snel op een achterstand van 2-0. Eerst schoot Fabio Lucioni in eigen doel, vervolgens scoorde Gianluca Caprari ook nog eens voor Parma. Nog voor rust kwam Lecce echter terug, dankzij treffers van Antonín Barák en Biagio Meccariello, 2-2.

Na de hervatting kwam Parma opnieuw op voorsprong, nu dankzij Andreas Cornelius. Roberto Inglese vergrootte de voorsprong voor de bezoekers, waarna Gianluca Lapadula de achterstand van Lecce verkleinde tot 4-3.

Door 2 treffers van Antonio Sanabria en 1 van Cristian Romero had Genoa halverwege al de veilige stand van 3-0 bereikt. Wel eindigde de club de wedstrijd met 9 man, na rode kaarten voor Romero en Francesco Cassata. Bij de tegenpartij werd Sofyan Amrabat, oud-speler van onder meer FC Utrecht en Feyenoord, het veld uitgestuurd. Voormalig Ajacied Lasse Schöne bleef op de bank bij Genoa.

Eerder al werd duidelijk dat Brescia en SPAL volgend seizoen een niveau lager spelen. Juventus werd, opnieuw, kampioen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.