Terug

Volg Vandaag Inside

'Bale wil weg bij Real: Tottenham en Manchester United staan in de rij'

'Bale wil weg bij Real: Tottenham en Manchester United staan in de rij'

15 sep 2020, 17:44

Voormalig sterspeler Gareth Bale heeft zijn beslissing gemaakt en wil weg bij Real Madrid. De Welshman wilde eerst zijn contract uitdienen op de reservebank in Madrid om elke maand een riant miljoenensalaris op te strijken. Het EK deze zomer heeft de aanvaller toch anders doen besluiten.

Ook Real Madrid en trainer Zinedine Zidane in het bijzonder, zijn helemaal klaar met 31-jarige sneltrein. Dit blijkt wel uit de acties die ondernomen zijn. Zo is het gezicht van Bale nergens terug te zien bij de presentatie van het nieuwe derde tenue, terwijl alle andere prominenten sterren wel te zien zijn. Ook is in de fanshop nergens meer het shirt met nummer 11 en de naam Bale te verkrijgen. Naar verluidt traint Bale ook al niet meer mee met de groep.

Heikelpunt is dat de man van 100 miljoen euro veel te duur is voor de meeste clubs. Real Madrid verlangt nog 20 miljoen euro voor de man die de laatste jaren amper heeft gespeeld en geteisterd werd door blessureleed. Ook verdient Bale nog altijd het meest bij De Koninklijke, namelijk zo'n 400.000 euro per week! Geen club ter wereld die dat salaris wil overnemen.

Manchester United lijkt, na een lange transfersoap met Jadon Sancho van Borussia Dortmund, te zijn geswitcht. De 'Red Devils' willen nu Bale huren, maar willen slechts de helft van zijn salaris betalen. Real Madrid doet hem om die reden liever definitief van de hand en vraagt zo'n 20 miljoen euro.

Het laatste nieuws is dat Bale zijn oude club Tottenham Hotspur ook in de race zijn voor de buitenspeler en zowaar de beste papieren hebben. Volgens ESPN wil Manager José Mourinho graag nog wat aanvallers bij de selectie halen en naast spits Bas Dost, die als mogelijke back-up van Harry Kane en Heung-Min Son wordt gezien, staat ook Bale op het lijstje. De 31-jarige aanvaller staat open voor een terugkeer bij de club waar hij tussen 2007 en 2013 actief was. Bale wil namelijk veel speeltijd komend seizoen in aanloop naar het EK volgend jaar.

Ook voor Tottenham wordt het riante salaris van de aanvaller een heikelpunt. De Welshman heeft nog een contract voor twee jaar bij Real Madrid. Een huurconstructie van een jaar ligt in de lijn der verwachting.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.