Terug

Volg Vandaag Inside

Bale staat voor terugkeer bij Real Madrid

Bale staat voor terugkeer bij Real Madrid

23 mrt 2021, 17:50

Gareth Bale is van plan volgend seizoen terug te keren naar Real Madrid en daar het laatste jaar van zijn contract uit te dienen. Dat zei de aanvaller van Wales, die dit jaar op huurbasis speelt bij zijn oude club Tottenham Hotspur.

"De voornaamste reden om naar de Spurs te komen was dat ik wilde voetballen en me in vorm wilde spelen voor het komende EK", zei de 31-jarige aanvoerder van Wales in aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen België.

"Het plan was dan ook een jaar bij Tottenham te spelen en na het EK weer naar Spanje te gaan. Dan heb ik nog een contract van een jaar bij Real Madrid", aldus Bale, die de laatste weken weer een vaste waarde is in de ploeg van trainer José Mourinho.

Bale verhuisde in 2013 voor zo'n 100 miljoen euro van de club uit Londen naar Madrid. De Welshman was daarmee een tijdje de duurste voetballer ter wereld. Hij won met de 'Koninklijke' onder meer twee landstitels en vier keer de Champions League (in 2014, 2016, 2017 en 2018). Bale was trefzeker in de finales van 2014 (tegen Atlético) en 2018.

Bale stond de afgelopen jaren veel langs de kant met blessures. Ondanks alle veroverde prijzen en ruim honderd doelpunten voor Real groeide hij in Madrid nooit uit tot publiekslieveling. Trainer Zinédine Zidane liet hem vorig seizoen vooral op de bank zitten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.